november 06. (vas) Kegyeleti és könnyű gyalogtúra a Budai-hegyekben

Technikai okokból idén összevontuk a szokásos kegyeleti túránkat és a „könnyű budai” túrát, így a vasárnapi gyalogtúránkon útba ejtjük a BTSSZ Emlékhelyet, ott röviden megemlékezünk azokról a túratársainkról, akik már nincsenek közöttünk. Aki csak a kegyeleti túrára csatlakozna, vagy a teljes túratávnál rövidebb távot szeretne megtenni, arra is lesz többféle lehetőség.

8.45-kor találkozunk a Széll Kálmán téren a 155-ös busz megállójában. A 9.00 utáni első busszal indulunk, a zugligeti Fácános tér végállomásig. Itt is lehet csatlakozni 9.25-kor.
A Zöld jelzésen felfelé haladva útba ejtjük a Disznófő-forrást és a Szent Anna kápolnát, majd a Normafa síháznál (a mosdóknál) rövid időre megállunk. Itt is lehet csatlakozni a túrához 10.30-kor.

A BTSSZ emlékhelyig a Z+ és S jelzésen teszünk meg innen mintegy 2 km-t. (Ha csapadékos az idő, akkor túrabotra szükség lesz, ekkor csak a haladó túrázóknak javasolt a részvétel.)

Innen a P jelzésen haladunk a János-hegy gyermekvasút megálló érintésével a Libegő végállomásáig. Itt a büfék (mosdók) mellett ismét megállunk rövid időre. Aki itt abbahagyná a túrát, visszasétálhat a Normafához, a túrája a Normafa síháztól indulva így 8.5 km / 250 m, a Fácános tértől 10.5 km / 400 m lesz.

Továbbhaladunk a P jelzésen, a János-hegyet és a kilátót érintve a Szépjuhásznéig. Itt is ki lehet szállni (a 22, 222 busz megállójánál), itt is hasonló a táv, 10.5 km / 420 m.

Továbbhaladunk a ZO-ön a Kis-hárshegyre, a kilátóhoz. Innen a S jelzésen érjük el a Hűvösvölgy villamosvégállomást (61). Összesen 13km/440m –t tesz meg mindenki, aki a teljes távon végigjön.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett elegendő inni- és ennivalóról és a kullancsriasztóról se feledkezz meg!

A túrára nem szükséges emailben jelentkezni. Bárki csatlakozhat, aki ott lesz november 6-án vasárnap 8.45-kor a Széll Kálmán téren a 155-ös buszmegállójában, vagy a Fácános téren 9.25-kor, illetve 10.30-kor a Síháznál. Ha mégis jelentkezel, azt köszönettel vesszük, megkönnyíted a túravezető, Paulik Attila túrajelentéssel kapcsolatos adminisztrációját.

A túrakiírás:

2022. 11. 06. (vas) Kegyeleti túra és könnyű gyalogtúra a budai hegyekben

Útvonal: Zugliget, Fácános tér (155) Z+ Z Szent Anna kápolna, Anna-rét Z Normafa Síház  S+ S BTSSZ emlékhely S P Libegő végállomás P János-h. (527 m), Erzsébet-kilátó P Szépjuhászné (22, 222 busz) ZO Kis-Hárshegy (362 m) S Hűvösvölgy végállomás (61).

Táv/szint: 13 km / 440 m.

Költség: BKV.

Találkozó: 8.45-kor a Széll Kálmán téren a 155-ös busz megállójában, 9.25-kor a Fácános téren, 10.30-kor a Normafa Síház bejáratánál.

Jelentkezés e-mailben (paulik.attila@gmail.com).