október 8. szombat. A Veszprémből a Bakonyba helyett kerékpártúra Velencéről Budapestre az új BuBa kerékpárúton

Útvonal: Velence vasúti megálló – Nadap – Pázmánd – Kajászó – Tordas – Gyúró – Etyek – Biatorbágy – Törökbálint – Kamaraerdő – Őrmező – Kelenföld vasúti pályaudvar.

Táv, szint: 63 km, fel: 742 m, le: 734 m.

 

A szintmetszetről is látható, hogy hosszú kaptatók nincsenek az útvonalon, „csak” a dimbes-dombos Etyeki-dombság vonulatai. Szivatós, meredek, de rövid kaptatók ezek és ebből a sok kis dombocskából már tisztességes szintemelkedés adódik az egész távot tekintve!

- Nehézség: 8/10 (egész napos kerékpártúra, az átlagnál több szinttel).
- Kilátások: 8/10 (szép kilátások az útvonalról szinte minden dombtetőn).
- Épített látnivalók: 8/10 (Budaörsi repülőtér, viaduktok Biatorbágyon, a Magyar-kút Etyeken, Bence-hegyi kilátó és persze maga a BuBa kerékpárút.
- Jelzettség: a túra útvonala kitűnően van jelezve táblákkal és felfestéssel.

Találkozók: a G43-as Székesfehérvárra 07.27-kor Kőbánya-Kispestről (a 8. vágányról?) induló gyorsított személyvonaton 07.15-kor, illetve erre a vonatra lehet felszállni (korlátozott kerékpáros férőhelyre) 7.42-kor Kelenföldön (a 7. vágányra? érkező fehérvári vonatra). A következő vonat Kelenföldről 8.16-kor indul!

Egyéb: bocsi, de a programban eredetileg szereplő Veszprémből a Bakonyerdőbe túrát előre láthatólag tavasszal tudom megtartani a Balaton-felvidéken: https://geocaching.hu/caches.geo?id=6187.
 https://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/turautak/kerekparral-a-fovarosbol-a-velencei-tohoz
 https://bakancsban-ket-kereken.blog.hu/2022/07/11/tura_a_budapest-balaton_kerekparuton_a_fovarostol_fehervarig

Jelentkezés: október 7-én estig a gaborsos@zoldsport.eu e-mail címen, hogy esetleges sokadalom esetén:) el tudjam osztani a résztvevőket a vonatok között.

Túravezető: Borsos Gábor