április 16. (szo) Gyalogtúra a Pilisben (Oszoly-csúcs - Kevélyek)

Gyere velünk túrázni szombaton a Pilisbe! A HÉV-vel utazunk Pomázig, onnan egy hosszú 20%-os emelkedőt leküzdve elhagyjuk a települést DNY irányban, és a S jelzésen haladunk jó ideig, érintve a Delelő-dombot, az Oszoly-tetőt, a Csúcs-hegyet, a Mackó-barlangot, a Kis-Kevélyt, így eljutunk a Kevély-nyeregbe. Innen a P jelzésen megyünk tovább, a Nagy-Kevélyen (535m) hosszabb pihenőt tartunk, a kirakott tábla segítségével azonosíthatjuk a környező ismertebb hegyeket. Ezután lefelé vesszük az irányt, az Ezüst-kevély, és több elhagyott kőbánya mellett ereszkedünk le a Róka-hegy mellett Csillaghegyre, a HÉV megállójáig. 
Itt fejezzük be a túránkat délután 16-17 óra körül, innen egyénileg utazunk vissza a Batthyány térre.
Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni. Ha eljössz, bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! Útközben nem lesz kút, büfé, buszmegálló.
Ez közepes nehézségű túra, de enyhén csapadékos időben is meg lesz tartva, ekkor már nehéz túrának számít, mert a talaj sáros, csúszós lesz a Kevélyek oldalában, ilyenkor esőkabát, kamásli, túrabot feltétlenül szükséges.
A találkozó időpontja 8.00-9.00 körül várható a Batthyány téren, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg. Akinek kényelmesebb, másik HÉV megállóban is felszállhat, vagy akár Pomázon is csatlakozhat.

A túrakiírás:

2022. 04. 16. (szo) Gyalogtúra a Pilisben (Oszoly-tető - Kevélyek)
Útvonal:  Pomáz S Oszoly (329 m) S Mackó-bg. S Kevély-nyereg P Nagy-Kevély (534 m) P Ezüst-kevély (413 m) – Csillaghegy (HÉV).
Táv/szint:  15,2 km/550 m.
Költség:  HÉV (odafelé Pomázig kiegészítő jegy is kell).
Találkozó:  megbeszélés szerint, a Batthyány téren a HÉV végénél.
Jelentkezés: e-mailben (paulik.attila@gmail.com).