február 19. Szemétszedés, élőhely kezelés

Program: a Magyar Madártani Egyesület (MME) szervezésében ezen a napon Tétényi fennsík Élőhelykezelési Akció lesz, ehhez az eseményhez mi is csatlakozunk.

A munka alapvetően cserjeirtást és a levágott ágak területről történő kihordását jelenti.

Találkozó: az esemény 2022. február 19-én 9:00 - 09:15 között kezdődik a Memento Park oldalánál, ahonnan együtt megyünk be a célterületre, ahol a munkavégzés folyni fog.

 

Az MME 9:00-14:00-ig hirdette meg az élőhelykezelést. Érdemes végig maradni, mert a munka szüneteiben szokott lenni evés, ivás és dél körül madárgyűrűzéssel összekötött bemutató is.

 

A munka elején mindenki munka- és balesetvédelmi eligazítást kap, amelyet adatai megadásával és aláírásával kell igazolnia. A 18 év alattiak csak szülői felügyelettel vehetnek részt a munkában!

 

Egyéb: a szükséges eszközöket és védőkesztyűket az MME biztosítja. A munka várhatóan 14:00-ig tart majd. Persze aki akar előbb is távozhat.

 

Utazás: tömegközlekedéssel a legegyszerűbb az Újbuda Központtól induló 150-es autóbusszal megközelíteni a helyszínt, melynek Mementó Park nevű megállójánál kell leszállni.


Szabó Marika (szabonemarika51@gmail.com)