Gyalogtúra szeptember 18-án szombaton a Csergezán-kilátóhoz

Gyere velünk túrázni a Budai-hegységbe! Hűvösvölgyből Nagykovácsiba buszozunk (63) - ehhez a bérleteseknek környéki helyközi vonaljegyet kell váltani -, és onnan a Z jelzésen közelítjük meg a Budai-hegység legmagasabb pontját a Nagy-Kopaszt (559 m). 110 lépcsőfok leküzdése után az itt található Csergezán-kilátóból fogunk körbenézni, ahonnan a Budai-hegység főbb csúcsain kívül a Pilis-hegység, a Visegrádi-hegység, a Mátra, a Vértes, a Gerecse és a Velencei-hegység is látható, sőt dél felől Százhalombatta kéményei, észak felől az esztergomi bazilika is, ha tiszta idő lesz.

Visszafelé áthaladunk Remeteszőlősön, érintjük a Remete-barlangot, és Máriaremetéről fogunk visszabuszozni (157) Hűvösvölgybe, itt ér véget a túránk kora-délután.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! 

Ez könnyű túra, esős időben is meg lesz tartva, ekkor érdemes kamáslit, poncsót is hozni, és a túrabotot feltétlenül, ekkor a környék nagyon sáros szokott lenni, sportcipőben semmiképpen nem javasolt eljönni.

A találkozó időpontja 08.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg. 

 

A túrakiírás:
2021.09.18. (szo) Gyalogtúra a Budai-hegység legmagasabb pontjára (Nagy-Kopasz, 559 m)

Útvonal:  Hűvösvölgy(63) - Nagykovácsi - Z, Z3 - Csergezán kilátó - P3, P, P+ -Remeteszőlős Bodzaliget - K4 -K - Remete-bg - Máriaremete, Szirom u (157) - Hűvösvölgy(56).

Táv/szint:  12,53 km, +277 m/-368 m.

Találkozó : megbeszélés szerint, a Hűvösvölgy villamosvégállomáson.

Költség:  BKV; Nagykovácsiba környéki helyközi vonaljegy.

Jelentkezés:   e-mailben (paulik.attila@gmail.com).