szeptember

 • szeptember 26. - 4 évszak a Budai-hegységben: őszi túra

  Túra időpontja:2020. szeptember 26., szombat

  Szakág:Gyalogtúra  Találkozó helye és időpontja:KFKI buszvégállomás, 10:10

  Utazás:találkozóhelyig és onnan haza egyénileg

  Tájegység:Budai-hegység

  Vázlatos útvonal:KFKI buszvégállomás - Dióstető - Makkosmária - Sorrento - Farkas-hegy  - Budaörsi-hegy - KFKI buszvégállomás

  Összes táv /szint:kb. 12 km / kb. 400 m

  Nehézség:sétálós, nézelődős, fotózgatós túra

  Várható visszaérkezés:időjárástól függően 14:00-16:00 között

  Jelentkezési határidő:szeptember 23.

  Fontos információ:A körülményekre való tekintettel a túra létszáma maximum 16 fő. Az egyesületi tagok elsőbbséget élveznek a résztvevők kiválasztásánál. Szeptember 24-én minden jelentkező visszajelzést kap, hogy részt tud-e venni a túrán. Megértéseteket köszönöm.

  Egyéb:A túra során ismerkedünk az erdő életével és gyógyító erejével. Termények gyűjtésére is lesz lehetőség, aki szeretne ebben részt venni, hozzon magával kis dobozkát, zacskót, stb. Felfedező kedvűeknek ajánlott most is nagyító, növényhatározó könyv vagy applikáció.

  Túravezető:Tóth Melinda
  E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 • szeptember 26. (sz) - Könnyű gyalogtúra a Budai-hegyekben

  Gyere velünk túrázni a budai hegyekbe 26-án!
  A Széll Kálmán térről a 139-es busszal Gazdagrétre utazunk (a Gazdagréti út megállóig). Innen sokáig a Mária-úton haladunk, átmegyünk a Hosszúréten, eljutunk a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia Makovecz Imre által is tervezett épületéig. Be is megyünk, ha lehetséges.
  A gazdagréti lakótelep mellett haladunk el ezután (itt forgatták a Szomszédokat), majd a Rupp-hegyen át, a Frank-hegy, Kakukk-hegy, piktortégla üregek érintésével a makkosmáriai Angyalok királynéja kegytemplom melletti pihenőig túrázunk.
  A hosszabb megállónk után a Normafáig kb fél órás út marad hátra, itt ér véget a túránk kora délután.  

  Kétméteres távolságot tartunk, kerüljük az érintkezést (betartjuk az érvényes járványügyi előírásokat), nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni.
  Könnyű bakancs fontos, túrabot ajánlott, az időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! 

  Ez a túra "könnyű" nehézségű, esős időben is meg lesz tartva, ekkor a túrabot erősen ajánlott.

  A találkozó időpontja 08.00-08.30 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg.

   A túrakiírás:  

  2020.09.26. Könnyű gyalogtúra a Budai hegyekben

  Útvonal:Gazdagréti út (139) -  Hosszúrét - M - Rupp-hegy - PO,SO - piktortégla üregek - P,S - Makkosmária - Normafa (21).  
  Táv/szint:11,2 km, +544 m/-190 m.
  Találkozó:megbeszélés szerint, a Széll Kálmán téren a 139-es busz megállójában.
  Jelentkezés:e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).