Családi sporttábor, Orfű 2020. július 4-8.

Szülőkategória: Beszámolók
Módosítás: 2021. május 12. szerda, 11:07

Ha valaki 2020-ban naplót kezdett vezetni - ami valljuk meg, nem egy szokásos dolog manapság, - január elején még nem sejthette, milyen rendkívüli év vette kezdetét. Új fogalmakat kellett megtanulnunk, ami a karanténhoz, pandémiához kapcsolódott. A home office és a távtanulás minden család életében komoly változásokat hozott, még azok életében is, akik voltak olyan szerencsések és közelebbi kapcsolatba nem kerültek a vírussal.

A családi sporttábort jó pár éve szervezi a Szabó Árpi-Pásztor Andris duó, ami olyan sikeres, hogy Egyesületünk legnagyobb létszámú többnapos rendezvénye. A gyerekek, unokák évek óta találkoznak nyaranta, ami az óta barátságok kialakulását is magával hozta. Így a szülőkön, nagyszülőkön kívül a főszereplők, a gyerekek is izgalommal várják az újabb közös élményeket, a barátokkal való találkozást. Azt hittem, ezt a várakozást nem lehet fokozni! De a 2020. év tavaszi bezártsága után még ez is sikerült. Fussunk át azon, mi is történt nyáron!

Július 4. szombat, Abaliget

A Panoráma kempingbe való érkezés napján, szombaton 3 órakor egy csoportban 40-en mentünk az Abaligeti Cseppkőbarlangba. Ez egy kiépített, vezetett barlangtúra volt, ami után a mellette fekvő Denevérmúzeumot is meglátogattuk. Mivel fürdeni is lehet a tónál kiépített strandon, már a fürdőruhát is magunkkal vittük. Sokat nem kellett mennünk, hiszen a strand közvetlenül a barlang előtt található.

https://photos.google.com/share/AF1QipNtLRhsXzVeNXYE5xRmvgnW2jDzGSDas60I6mc0FtHyJJAZOeqck9dwJY5s_dUqXw?pli=1&key=VERYOWRSZktGc0syR0wxOWNNZ21XOXFUdnRMcVhB

Július 5. vasárnap, Trió-barlang, Kishajmás-szurdok

A szombati kiépített barlang után vasárnap már egy kúszós-mászós barlangtúra következett. A túra jellege miatt ehhez védőruha, csizma, sisak, lámpa is kellett. A nagy létszám miatt 4 csoportra oszlottunk, ami némi türelmet és megértést is igényelt, de ez sem okozott gondot egy ilyen összeszokott csapatnak.

https://photos.google.com/share/AF1QipPSoBgT3Ji6YOfGiUW7VX_iXIEREx71msGLnYruA057oX5Y-Kcw80HXPiWSc26QrQ?key=QnZHUTZyYWFJZ3hmRURVM1FNUjZkcVF1ZktWZGxR

Július 6. hétfő, Sárkányhajózás, szabadstrand

Az orfűi tavak lehetővé tették, hogy a fürdésen kívül egyéb vízi sportokat is kipróbáljunk. Hétfőn a sárkányhajózás következett. Voltak, akik évek óta részt vesznek a tatai sárkányhajó versenyen, de azoknak is lehetőségük volt kipróbálni, akik még nem ültek ilyen hajóban. Olyan meleg volt, hogy az evezés után szívesen csobbant mindenki a helyi vagy az abaligeti tóban. Népes csapatunkban mindig akad ünnepelni való, most Viki születésnapja esett a tábor idejére.

Július 7. kedd, Vízfő-tanösvény, Malom-múzeum, kajak-kenu

A Vízfő-tanösvény bejárása és a Malom-múzeum látogatása után újra vízre szállhattunk. Szabad vitorlás nem volt a sporttábor miatt, de kenukkal és kajakokkal is remekül lehetett a vízen tölteni a meleg nyári időt.

https://photos.google.com/share/AF1QipPUTjlTXNfothDuGEa6oFwGr5vcgSpFEGc403E5s_Tzpxm6CeAd_ylohvstrJ5AwQ?key=MU5ZSGRkZUQ4LVdiNV9Wd1BmRmhQODdXd1dQLXpR

Július 8. szerda, Toplica-patak, Büdös-kút

Az elutazás napján azok, akiknek még belefért az idejükbe, egy kisebb túrát is tehettek a Toplica-patak völgyébe, ahol több forrással, természetbarát emlékkel találkoztunk.

https://photos.google.com/share/AF1QipOQmg8L5P-ZJdDi1CHz7AjQKeh3pjpRa9NAP7BDhWai7XFe9F5RzV8eZjIeRLkP4Q?key=aVdMSTNhZU1uYzZodVRWMGszSy1QemlsMjE3UmZ3

 Árpi képei: https://photos.app.goo.gl/jxfbFJpBqoQMeKDu9

A fenti programok mellett még az izmos combúak a hegyoldalra települt kempingben is kerékpárral közlekedtek. Aki hozott magával kerékpárt, az persze a programok egy részére is azon érkezett és a tavakat is körbe kerekezhette. Este tábortűz és gitározás melletti éneklés biztosította a jó hangulatot. Ha valaki azt hitte, hogy az egésznapos programok lefárasztották a gyerekeket, bizony erősen tévedett. A pecások klubja igen korán ment le a tóra és a vacsora után is úgy érezte, újra csak horgászni van kedve. Ennél kitartóbbak csak azok az anyukák és nagymamák voltak, akik a sikeres fogást még meg is sütötték a nagy Ho-ho-horgászok részére. A saját fogás elfogyasztása mással össze nem hasonlítható élmény!

A sok izgalmas és mozgalmas programon kívül a tábor nagy sikere, hogy Covid-fertőzés nélkül zajlott le.

2021-re a betegség újabb hullámai csaptak át a fejünk felett. Miközben a nyitás fokozatait tippelgetjük, már a nyári csongrádi táborról álmodozhatunk, ami remélhetően megtartásra kerülhet és hasonló jó élményekkel gazdagíthat minden lelkes résztvevőt. A szervezők már készítik az izgalmas programokat. Aki évekkel ezelőtt ott volt a Körösök evezős túrán, az emlékezhet a végállomásra, ami a Csongrádi „Aranyhomokon” fejeződött be. Most ezt vettük célba!

BBK