ZÖLDSPORT Egyesület - túrák, kirándulások

Könnyű gyalogtúra a Budai hegyekben február 4-én szombaton

Gyere velünk túrázni a Budai-hegységbe szombaton!

Kelenföldi pályaudvar Őrmező felőli oldalán, a buszpályaudvaron találkozunk, a 8E busz megállójában. Innen indulunk a 8E busszal a Kaptárkő utcáig. Megnézzük a Szent Angyalok Templomát, majd felmegyünk a Rupp-hegyre (257 m), végighaladunk a Rupp-hegyi Tanösvényen. A P és S jelzéseken a Makkosmária pihenőig túrázunk, itt hosszabb pihenőt tartunk. Ezután a S jelzésen  érjük el a Szépjuhászné megállót, ott ér véget a túránk kora délután. Onnan a 22-es busszal fogunk eljutni a Széll Kálmán térre.

Szokás szerint nem fogunk rohanni, többször megállunk pihenni, nézelődni. Ha eljössz, könnyű bakancs, túrabot, időjárásnak megfelelő öltözék mellett az elegendő inni- és ennivalóról se feledkezz meg! 

Ez könnyű túra, esős időben is meg lesz tartva, ekkor érdemes kamáslit, poncsót is hozni, és a túrabotot feltétlenül, ekkor már csak haladó túrázóknak javasolt a részvétel.

Ha a terep az időjárás miatt nehezen lesz járható, az útvonal változhat, a táv rövidebb lesz. Aki nem szeretne végigjönni, két helyen is lesz kiszállási lehetőség, félúton a KFKI és 9 km megtétele után a Normafa közelében.

A találkozó időpontja 08.00-9.00 körül várható, a pontos időpontot az e-mailes jelentkezés után írom meg. 

A túrakiírás:

2023.02.04. (szo)  Könnyű gyalogtúra a Budai hegyekben

Útvonal: Gazdagrét, Kaptárkő u. (8E) – Szent Angyalok Temploma M P4 Rupp-hegy (257 m), Rupp-hegyi tanösvény P4 P S Makkosmária pihenő P S Szépjuhászné (22, 222).
Táv/szint: 12 km / 420 m.
Költség: BKV. Az oda- és visszautazásnál nem kell kiegészítőjegy a BKV járataira.
Találkozó: megbeszélés szerint, a Kelenföldi pályaudvar Őrmező felőli oldalán, a buszpályaudvaron, a 8E busz megállójában.

Jelentkezés:  e-mailben (paulik.attila@gmail.com).