október 21. (sz) Köztársaság Kupa tájékozódási túraverseny

Rendezők:  Pásztor, Szádeczky
Szeretsz túrázni, kirándulni, fogtál már kezedben térképet (esetleg tájolót) és el is igazodsz rajta?
Gyere, próbáld ki magad kicsit nehezebb körülmények közöt! Nem biztos, hogy mindig az úton kell menni:)
Indulhatsz egyénileg is akár, de 3 - 4 fős csapatban az igazi, sőt hozd el a gyerekeket is, garantáltan jól fognak szórakozni, miközben bujkáltok az ágak közöt a bójákat kutatva.
A tájékozódási túra keretében túrázhatsz, közben tájfutó térkép alapján (részletesebb mint egy hagyományos turistatérkép) különböző pontokat (bójákat) kell megkeresned pl. gödörben, sziklafal alján, vadetető mellet, jellegfán.
A hagyományos térkép - tájolós kategóriában két távon is próbára teheted magad: “C” kategória, viszonylag könnyen megtalálható pontokkal, akár egy nehezebb családi kirándulásnak is beillik. “B” kategória, it már ismerned kell a térképet és tájolót, vannak nehezebb, furmányos pontok is!
Amennyiben a hagyományos eszközöket nem ismered, de a gps-t tudod használni, akkor Neked is vannak kategóriánk:
GPS CSALÁDI kategória 23 megadot pontból 8 - t kell megtalálni, szabad sorrendben.GPS kategóriában pedig 23 megadot pontból 15 - t kell megtalálni, szabad sorrendben.
Nincs gps-ed? Na, ez sem lehet kifogás, korlátozot darabszámban vannak a túra idejére ingyenesen kölcsönözhető készülékek, ezt az előjelentkezésnél kérjük jelezni és visszaigazoljuk, hogy vannak-e még szabad készülékek.
** Szóval már csak rajtad múlik:) **
Részletek: htp://zoldsport.eu/kokupa
A rendező egyesületek tagjainak a nevezés ingyenes!