ZÖLDSPORT Egyesület - túrák, kirándulások

április 22. (v) Repülős nap a Farkashegyi-Repülőtéren

Szülőkategória: Programok
Módosítás: 2018. február 26. hétfő, 09:54

Túravezető: Szabó Árpád
Program:  Sétarepülés vitorlázó repülőgépekkel. Alapvetően kétszemélyes vitorlázó repülővel lesz lehetőség iskolakör repülésre, ez a reptér körüli kört jeleni kb. 4 perces időtartammal. A gépet egy földi aggregátor húzza fel 1 km-es drótkötéllel kb. 300-350 m magasra, ot a kötelet ledobja a pilóta, majd szép nagy kört téve leszáll a starthely mellé. A 4 perc nem túl sok, de az adrenalin szint ugrásszerű növekedését hozza, miközben a panoráma is felejthetetlen marad. A költsége 4.000 Ft/iskolakör (2017-es ár). Megfelelő idő és igény esetén lesz lehetőség hosszabb repülésre (termikelésre), ennek további költségei vannak, amit a helyszínen előre kell egyeztetni.
Nagyobb számú igény esetén 4 személyes motoros repülővel is lesz lehetőség repülni, ennek a költsége hozzávetőleg 6-7ezer Ft/fő/15 perc.
A Farkashegyi-repülőtér Budakeszit és Budaörsöt összekötő autóút mellet található.
Utazás:  egyénileg
Találkozás:  a reptéren, később kihirdetet időpontban
Költség:  fentiek szerint
Jelentkezés:  március 31-ig telefonon, vagy e-mailben.
Egyéb:  ez a program erősen időjárásfüggő, eső, vagy viharos szél esetén elmarad, de igyekszünk új időpontban megtartani. (ezt tavalyról jól tudjuk, negyedik nekifutásra ősszel sikerült remek időben jókat repülni)